Pastoret este o afacere de familie din La Segarra (Spania) care inoveaza in productia de produse lactate artizanale de calitate din 1992. De-a lungul anilor si-au imbunatatit constant facilitatile pentru a continua sa produca retetele lor traditionale intr-una dintre cele mai moderne fabrici din Europa.
Naturalitatea si maiestria sunt principalele valori Pastoret. S-au bazat pe ele pentru a-si atinge obiectivul principal: Introducerea placerii gastronomice in lumea iaurtului, prin produse extraordinare.
La Pastoret se obtine lapte doar de la vaci care sunt ingrijite cu dragoste, mai ales pe toata perioada de lactatie, care este de obicei la 10 luni de la nastere, dupa care vacile vor face o pauza de 2 luni numita “perioada uscata”.
La Pastoret se foloseste lapte de la fermele locale, precum Can Gel, unde fieccare vaca are propriul nume. Pe langa faptul ca pascliber, aceasta particularitate le face mai fericite si mai relaxate sile permite sa fie mai productive datorita bunastarii lor emotionale.
Laptele este respectat pe tot parcursul procesului, asa cum provine din muls. In acest fel se pastreaza toate proprietatile de origine si gustul caracteristic.
In calitate de „Companie de alimentatie artizanala” certificata, Pastoret produce produse lactate folosind metode care reunesc cele mai bune traditii.
Totodata, Pastoret se mandreste cu certificarea acordata de BRC (British Retail Consortium), unul dintre cele mai prestigioase sigilii de calitate la nivel mondial care certifica calitatea proceselor de productie utilizate in industria alimentara.
In plus, Pastoret este o companie care se angajeaza fata de mediu. Le pasa de activitatile care au cel mai mic impact asupra mediului si asupra planetei noastre.